Aktiviteter

 

Aktiviteter i Sockengillet under

våren 2018

 

 

Årsmöte:

Så var det dags för årsmöte i Sockengillet och det hålls onsdagen den 28:e februari. Som vanligt i Sockenhuset.

Det bjuds på kaffe och tårta. Efter mötet kommer Lars-Inge Björklund, Hylhult att berätta om Kallsjön och dess historia samt det arbete som läggs ned för att hålla sjön frisk och sund.

 

Cafékväll

Blir i år söndagen den 25:e mars. Vi bjuder även i år på kaffe och våfflor. Efter fikat kommer Hans ”Hånsa” Olofsson och pratar om ålafiske.

 

Städkväll

Onsdagen den 25 april kl 18.00 samlas vi vid Sockenhuset för iordningställande av lokaler och trädgård. Alla som hjälper till bjuds efteråt på smörgåstårta.

Cykelturer

Cykelturerna på måndagskvällar börjar igen måndagen den 7 maj kl 18.30, samling vid Sockenhuset. Vi cyklar t o m måndagen den 18:e juni då vi har en trevlig avslutning. Glöm inte kaffekorgen. Frågor? Ställs till Martin Jönsson tfn 0451-32065.

 

Midsommarafton

Är i år den 22:e juni samlas vi för att klä midsommar-stången. Ta gärna med blommor till stången och glöm inte fikakorg och gärna filt att sitta på. Byns spelmän spelar upp till dans kring stången och avslut blir vid 16-tiden.

 

Byavandring

Årets byavandring blir i år den onsdagen 27:e juni kl.

Detta år blir det ett tema som kallas Kvistatorpet med skogsvandring och besök av byggnadslämningar. Parkering sker strax norr om Ranseröd 4376. De som orkar gå minst 2 km vandrar en runda i skogen där bostadslämningar finns kvar. Efter rundan återkommer vi till parkeringen för att vandra vidare Kvistatorpet där vi ordnat med att det finns grillmöjlighet. Var och en tar med fikakorg, tältstolar eller filt att sitta på samt något att grilla om ni vill detta. För de som har svårt att gå kan parkering göras ett par 100 meter från slutliga grillplatsen.

Vi hoppas naturligtvis på fint väder denna kväll.

 

Bollkul

För 8:e året i rad samlas vi på gamla fotbollsplanen för brännboll och ev. fotboll samt trevligt samkväm runt grillen. Ta med att grilla.

Tre tisdagar blir det och boka in den 3:e, 10:e och 17:e juli.

 

 

 

Webbmaster Kaj Nilsson   e-post: kaj.nilsson@outlook.com     Vissa sidor uppdaterade:  2018-02-03