Aktiviteter

 

Aktiviteter i Sockengillet under

hösten 2017

 

 

Sandbydagen

 

Istället för Cafekväll anordnar vi i höst en form av hemvändardag som vi kallar ”Sandbydagen”. Den hålls söndagen den 15:e oktober kl. 12.00-15.00 och de första 50 besökarna bjuds på hemlagad soppa.

Vi har fått in en del pärmar med gamla foton mm och tanken är att vi samlas i grupper runt detta material och spånar kring vilka som är med och historia mm. Vi har bjudit in kunniga personer för olika orter som Rune Håkansson, Lars-Inge Björklund och Ola Rosenstedt. Ni är välkomna att ställa frågor till dessa.

Sandbydagen är en ny aktivitet och vi hoppas att den kan bli en intressant dag för alla som deltager. Hela styrelsen kommer också att vara närvarande och vi hälsar alla välkomna till en trivsam eftermiddag!

 

Romprovning

 

Äger rum fredagen den 3:e november kl. 19.00-21.00. Som vid tidigare tillfälle så är det Ola Martinsson som förevisar några romsorter med ev. tilltugg. Kostnad är 300 kr per person och anmälan är bindande. Om du vill deltaga så anmäler du dig till Gert-Inge Olsson på giohultet@gmail.com . Du kan också ringa Gert-Inge på 0708-502808.

Du måste anmäla dig senast den 22:e oktober för att få en plats. Deltagarantalet är begränsat så vänta inte med anmälan!

Från kl. 21.00 fortsätter kvällen med sedvanlig pubafton. Till denna behövs ingen anmälan eller inträdesavgift. Alla är välkomna till en trevlig samvaro i goda vänners lag och det kommer att spelas lite bakgrundsmusik.

 

Julmarknad

 

Det blir även i år julmarknad och den infaller lördagen den 2:e december mellan kl. 10.00-15.00. Det kommer att bli många utställare i år också och vi hoppas på lika mycket besökande som tidigare år.

Det krävs en del förberedelse innan julmarknaden och vi behöver ha in några fler som hjälper till. Även det lilla du kan bidraga med är vi tacksamma för. Hör av dig till Maria Lindvall-Ekström på 0702-94 25 72 eller till Karin Nilsson på 0451-32012.

 

Sång vid granen

 

Måndagen den 18:e december kl. 20.00 träffas vi som vanligt vid julgranen framför kyrkan. Det har varit som mest 100 besökande och vi hoppas på stort deltagande även detta år. Lucaskören kommer att framföra ett antal julsånger och efteråt samlas vi i Sockenhuset för att avnjuta glögg och pepparkakor. Dessutom blir det mer musik och sång av bygdens musiker och de som vill bidraga med någon sång.

Arrangemanget är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

 

Almanackan

 

Försäljningen av Sockengillets almanacka har minskat år efter år. Vi har övervägt fortsättning men målsättningen för året är att vi troligtvis kommer att ta fram en almanacka för försäljning vid julmarknaden. Upplagan kommer i så fall att bli mindre än tidigare år. Synpunkter emottages med tacksamhet.

 

 

Webbmaster Kaj Nilsson   e-post: kaj.nilsson@outlook.com     Vissa sidor uppdaterade:  2017-03-06