Aktiviteter

Aktiviteter i Sockengillet under våren 2019

Årsmöte:


Så var det dags för årsmöte i Sockengillet och det hålls onsdagen den 27:e februari. 

Det bjuds på kaffe och tårta. Efter mötet blir det framträdande av Conalma. En sånggrupp som sjunger visor och jazz till pianoackompanjemang.

 

Cafékväll


Blir i år söndagen den 17:e mars. Det bjuds på kaffe och våfflor. Efter fikat blir det ”Från loppis till antikmarknad”.  Ulla och Bengt Linderberth från Finja berättar om sitt samlande och intresse för gamla saker. Kanske får vi något tips om vad vi skall leta efter på nästa loppis eller aktion!


Städkväll


Måndagen den 15 april kl 18.00 samlas vi vid Sockenhuset för iordningställande av lokaler och trädgård. Alla som hjälper till bjuds efteråt på smörgåstårta.


Cykelturer


Börjar måndagen den 6 maj med samling vid Sockenhuset. Vi cyklar t o m måndagen den 17:e juni då vi har en trevlig avslutning. Ta med fika.  Frågor kan ställas till Martin Jönsson.


Midsommarafton


Är i år den 21:e juni. Börjar med att vi klär midsommar-stången. Ta gärna med blommor till stången och glöm inte fikakorg och gärna filt att sitta på. Byns spelemän spelar upp till dans kring stången!


Byavandring


Vy över slottet. Gammal bild tagen innan slottet revs

Årets byavandring blir i år den onsdagen 26:e juni.
Detta år hamnar vi lite utanför vår socken dock inte utan anknytning. Vi träffas på Sörbytorp där vi kommer att få en rundvandring med ledning av Gabrielle Barnekow Klint som är vår ciceron. Vi kommer bl.a. att få titta på Gransbo (huset Gabrielle själv bor i), ”Gamla mejeriet” och smedjan och som avslutning kommer Ola Lindvall att informera om gården, djuren och odlingarna. Vi kommer också att ordna med en grillplats så ta med något att grilla som avslutning. 


Bollkul


För 9:e året i rad samlas vi på gamla fotbollsplanen för att spela bränn-boll och ev. fotboll samt trevligt samkväm runt grillen. Ta med att grilla.
Tre tisdagar blir det och boka in den 2:e, 9:e och 16:e juli.


Almanackan


Förutsättningen för en almanacka och försäljning av den är att julmarknaden kommer igång igen.


Förslag på aktiviteter:


Om du har åsikter eller idéer om vilka aktiviteter som vi skall satsa på så hör gärna av dig eller skicka en mail.

Vi vill också ha uppslag om platser som kan vara lämpliga för t.ex.byavandringar mm.


Information om aktiviteter:


Vi vill att alla som deltager på aktiviteter också är medlemmar i Sockengillet. När du är medlem så får du också mer information om ovanstående aktiviteter.


Webbmaster Kaj Nilsson   e-post: sockengillet@norrasandby.se     Vissa sidor uppdaterade:  2019-02-19