Aktiviteter i Sockengillet

Aktiviteter och träffar i Sockengillet

För att få reda på aktuella tider och aktiviteter behöver du vara betalande medlem och helst även ha uppgett din e-postadress. Då får du utskick av sockenblad och kontinuerliga påminnelser vid varje aktivitet via mail.


Nedanstående beskriver en sammanställning av de aktiviteter som oftast ingår i programmet. Vad som ingår och tidpunkt kan variera år från år.


De flesta aktiviteter är gratis och de som deltager får således ut mycket för vår låga medlemsavift. Även om man inte deltager i aktiviteterna så är du delaktig i vår socken, får information om vad som händer och bidrar till en levande bygd och att vi kan upprätthålla en sockenförening.

 

FÖRSTA HALVÅRET:


Årsmöte:


Årsstämman hålls normalt i februari där alla medlemmar hälsas välkomna. Efter mötet bjuds på kaffe och fika. I vissa fall har vi även någon form av föredrag eller musikalisk presentation. 


Caféafton:


Inträffar oftast i mars och normalt på en söndag. Alla bjuds på kaffe och troligtvis våffor med grädde och sylt. Efter fikat 


Vårfest:


Vissa år anordnar vi även en fest i Sockenhuset med mat och musik. Ibland finns även möjlighet för dans. Denna tillställning är endast för betalande medlemmar och sker till en angiven avgift.


Städdag vid Sockenhuset:


Utföres en kväll för alla som vill hjälpa till att hålla snyggt runt och delvis i vår samlingslokal. Utomnhus består i att jämna mullvadshögar, rensa grenar och även klippa träd och buskar. Dessutom klipper vi gräset första gången. Gräs underhålls annars normalt via inköpt tjänst.

 

Cykelrundor:


Alla cykelintresserade samlas vid Sockenhuset måndagar under maj och juni. Därefter cyklar vi olika rundor varje gång som brukar vara mellan 1-2 mil. Vi anpassar hastighet efter deltagarnas förutsättningar. På halva rundan pausar vi och äter medhavd fika.

Måndagen innan midsommar har vi  en avslutningsfest i Laxbro där alla som cyklat bjuds på gillad korv och tårta.

Vi välkomnar alla till denna nyttiga motionsaktivitet.

 

Midsomarafton:


Traditionellt midsommarfirande vid Sockenhuset där vi klär majstång och dansar kring denna. Oftast har vi musiker på plats som bjuder på ljuvlig sommarmusik. Alla deltargare tar med sig egen förtäring och njuter ett par timmar på midsommaraftonens eftermiddag.

 

Byavandring:


I slutet på juni anordnas en form av byavandring där vi besöker någon intressant plats i vår bygd. Oftast har vi någon berättare som informerar om platsen och ev. vilka som bott där. Variationen kan vara stor på vilken form som denna aktivitet har men vanligtvis går man också en runda. I de flesta fall anordnas grillmöjlighet för de som har med sig något att grilla.

En del år har vi även haft tipsrunda där vinnarna premieras.


Bollkul:


Under juli månad träffas intresserade några tisdagskvällar på bollplanen vid kyrkogården för att spela brännboll och ev. lite fotboll. Vi anordnar även grillmöjlighet så det är ett trevligt tillfälle att förlägga sin kvällsförtäring.


ANDRA HALVÅRET:


Cafékväll:


Höstens Cafékväll inträffar oftast en söndag i september-oktober månad.

Även här bjuds på fika med kaffe och troligtvis äppelkaka. Efter fikat blir det någon form av underhållning.


Skördemarknad:


En  ny aktivitet anordnades i oktober av kyrkan. Olika utställare samt en del kringarrangemang även med försäljning av mat kan ingå. Sockengillet stöttar vid detta arrangemang.


Provningskväll av drycker eller mat


I november anordnas en trevlig kväll med någon form av provning av dryck ev. med tillbehör. Vi har en specialist som presenterar och berättar om dryckerna. Deltagande kräver medlemsskap och avgift uttages.


Julmarknad:


För en del år sedan anordnade föreningen en årlig julmarknad i Sockenhuset. Utställare sålde egentillverkade alster och man kunde köpa fika och glögg mm. Denna marknad upphörde tyvärr då vi inte haft tillräcklilgt många som hjälpte tilll att ordna. Förhoppningen är att vi kan återstarta denna aktivitet och vi behöver flera frivilliga som kan hjälpa till i en arbetsgrupp. Så hör av dig till styrelsen om du känner för att hjälpa till!


Sång vid granen:


Under en kväll före jul samlas vi vid byns julgran och förhoppningsvis bjuder sångkören på julmusik. Oftast inleds också med en kort predikan av vår präst.

Om möjlighet finns så samlas alla därefter i Sockenhuset för en fika samt ev. glögg och pepparkaka. Vid fikan kan det förekomma att musiker i bygden bjuder på ljuv julmusik.